Lazania cu mamaliguta

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300gr carne tocata
  • 250 gr. telemea rasa
  • faina de malai
  • 2 cepe mijlocii
  • 3=4 rosii millocii, bine coapte
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras galben (se poate inlocui cu rosu, e mai mult pt. aspect)
  • 5-6 catei usturoi
  • patrunjel verde tocat
  • putin unt si ulei
  • 1 pahar bulion
  • sare, piper, boia - dupa plac se poate adauga si 1 ardei iute.
  • parmezan ras

Mod de preparare

Se taie marunt o ceaoa si 2 catei de usturoi si se calesc in putin ulei. Cand sunt aurii, se adauga carnea , amestecindu-se continuu si se tine pe foc pana isi schimba culoarea si se desface in firimituri, cam 5 minute.

Se prepara o mamaliguta mai subtire, atat cat se ajunga pentru 3 straturi subtiri intr-un vas Yena.

Se taie rosiile in cubulete, ardei in felii. Se caleste ceapa cu usturoiul, se adauga rosiile si ardei, sare, piper, boia si bulionul si se lasa sa fiarba 5 minute.

Intr-un vas Yena uns cu unt sau margarina sau ulei se pune un strat de mamaliga, un strat de carne, din nou un strat de mamaliga, telemeaua, din nou mamaliga iar deasupra sosul. Se pune in cuptor incins in pralabil la foc mare pentru 1/2 ora. Se serveste imediat, se poate presara cu parmezan sau cascaval ras, sau cu smintina.

Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise