Linte verde cu lamaie si carne de porc

Lintea se clateste in apa rece, apoi se fierbe in apa cu sare.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 gr carne taiata cubulete
  • 250 gr linte verde
  • 1 ceapa
  • 2 rosii
  • sare
  • piper
  • usturoi
  • lamaie

Mod de preparare

Lintea se clateste in apa rece, apoi se fierbe in apa cu sare.

Se curata si se taie ceapa, rosiile, usturoiul. Se calesc in putin ulei, se adauga si carnea cuburi si se inabusa pe foc, adaugand din cand in cand, apa calda.

Cand sunt gata, se amesteca cu lintea si se mai fierb impreuna aprox. 5 min.

Apoi inchidem focul si adaugam patrunjel tocat, din belsug si cubulete de lamaie cu tot cu coaja. Creaza un gust si un parfum care incanta papilele gustative. Sa incercati aceasta mancare este extraordinar de gustoasa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise