MAGIUN DE PRUNE

Timp pregatire
330 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - prune dulci
  • proaspete si cat mai coapte

Mod de preparare

Cantitatea de prune dorita se sorteaza, inlaturand fructele stricate sau viermanoase. Se spala bine prunele, se scurg de apa si apoi li se scot samburii. Pulpele fructelor se pun intr-un vas emailat la care am pus putina apa pe fund ca sa nu se arda. Se lasa prunele cateva ore ca sa-si lase zeama, sau chiar de seara pana dimineata. Se fierb aproximativ 2 ore la foc mediu pentru inceput, apoi mai redus si nu uitam sa mestecam din cand in cand. Eu prefer sa folosesc drept capac, in timpul fierberii, o sita cu maner de dimensiunea oalei, pentru a facilita evaporarea lichidului. Se lasa pana a doua zi cand se mai fierbe la foc mic inca 1-2 ore, pana scade lichidul si magiunul are consistenta dorita. Se pregateste alaturi o oala cu apa fierbinte, chiar clocotita, pe fundul careia am pus o panza sau un prosop. Vom trece toate borcanele si capacele prin apa fierbinte si le vom umple imediat cu magiunul si el fierbinte din oala, punem putin salicilat deasupra si inchidem imediat fiecare borcan cu capacul lui. La sfarsit, acoperim toate borcanele cu o patura sau mai multe prosoape si le lasam sa se raceasca pana a doua zi. In felul aceasta nu vom mai avea nevoie sa fierbem borcanele la duns.

Pentru cine vrea ca magiunul sa fie fara pielite de prune care se mai pot vedea in compozitie, poate da prunele prin masina de tocat inainte sa le fiarba. Eu le prefer insa intregi.

Trebuie avut grija sa nu se arda si sa devina o pasta prea inchisa, cu gust de afumat mai puternic decat cel de pruna.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise