Mancare cu pipote de pui

Se pune intr-un vas cu fundul dublu sau un tuci, uleiul sa se incinga.

Timp pregatire
75 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g pipote de pui
  • 1 ceapa mare
  • 1 ardei gras
  • 1 ardei iute
  • 2-3 cartofi
  • 500 g rosii sau o cutie mare de rosii in bulion
  • 2 linguri pasta de ardei
  • 50 ml vin alb
  • 3 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • verdeata

Mod de preparare

Se pune intr-un vas cu fundul dublu sau un tuci, uleiul sa se incinga, apoi pipotele curatate si spalate; dupa ce s-a evaporat apa, se adauga ceapa si ardeiii taiati marunt, cartofii sferturi, vinul; dupa ce s-a evaporat alcoolul, se adauga pasta de ardei, rosiile pasate, 2 cani cu apa, dafinul si se lasa la fiert 30 minute.

Dupa acest timp, se condimenteaza dupa gust, se adauga usturoiul zdrobit, verdeata taiata marunt, iar, dupa ce a scazut, se opreste focul.

Serveste fiecare dupa preferinte.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise