Mancare de cartofi cu afumatura

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -un ciolan afumat
  • -5-6 cepe rosii
  • -2 ardei grasi
  • -ulei
  • -6-7 cartofi
  • -boia dulce/iute(dupa preferinta)
  • -foi de dafin
  • -patrunjel
  • -bulion sau 2-3 rosii
  • -sare,piper macinat
  • -piper boabe

Mod de preparare

Intr-o cratita in care am pus putin ulei la incins se caleste ceapa si ardeiul taiate marunt.Afumatura se spala, se taie bucati potrivite , se pune intr-o oala cu apa fierbine si se da in cateva clocote.Se scoate apoi si se adauga in cratita in care am calit ceapa si ardeiul.Se adauga o cana cu apa si se lasa la fiert sub capac.Cand carnea este aproape fiarta se adauga cartofii taiati cubulete.Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper si se mai adauga 2-3 foi de dafin si cateva boabe de piper.Daca este cazul se mai adauga putina apa.

Cand cartofii sunt fierti se adauga putina boia si rosiile date prin razatoere sau 1-2 linguri de bulion si se mai lasa mancare la fiert circa 10-15 min.Se stinge focul si se aromeaza cu patrunjel verde.

Se poate sevi cu mamaliguta dar merge foarte bine si cu muraturi.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise