Mancare de mazare cu coaste pe porc proaspete si mini-carote

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg mazare
  • 600-700 g coaste proaspete de porc
  • 4-5 fire de ceapa verde
  • 1 fir de usturoi verde
  • o mana de mini-carote
  • 3 linguri pasta de tomate
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • foi de dafin
  • marar verde
  • ulei de masline

Mod de preparare

Taiem bucati potrivite coastele de porc,le condimentam cu sare si piper macinat .Intr-o tigaie mai adanca incingem uleiul si rumenim coastele pe ambele parti dupa care le scoatem pe o farfurie.Tot in acest ulei sotam ceapa si usturoiul ,taiate marunt ,timp de 30 de sec.Adaugam apoi mini-carotele,bucatile de coaste , apa cat sa acopere,potrivim de sare si lasam sa fiarba pana cand atat atat morcovul cat si carnea sunt aproape facute.Adaugam apoi si mazarea (a mea a fiert foaaaaaaaaaaaarte repede),cateva foi de dafin,cateva boabe de piper si completam cu apa astfel incat totul sa fie acoperit de aceasta.La final adaugam si pasta de tomate ,potrivim de sare si piper,adaugam si ceva marar verde (daca este cazul si un pic de zahar............eu nu am folosit pentru ca era o mazare tare dulce )si lasam sa dea in cateva clocote.

Asezonam cu marar verde si ne asezam la masa.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise