Marinata (baiţ), pentru carne de vînat şi berbec

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 50 ml ulei
  • 100 g ceapă
  • 3 - 4 caţei de usturoi
  • 40 g sare
  • 2 g piper pisat
  • 1 fir cimbru
  • 3 foi dafin
  • 1-2 lamai.

Mod de preparare

Carnea se taie în bucăţi potrivite de circa 200 g astfel încît componentele să pătrundă cu uşurinţă pentru aromatizare şi fezandare. Carnea, după ce a fost curăţată de tendoane şi pieliţă, se bate uşor cu ciocanul de şniţele de 3-4 ori şi se lasă în baiţ, acoperită, 2-3 ore, la rece. Când se pune carnea la fript, se scurge şi se şterge uşor. Când este aproape friptă se adaugă ingredientele din baiţ pentru gust şi aromă.

Dacă nu dorim s-o pregătim urgent, poate să se pastreze la rece în baiţ cca. 24 ore, fezandîndu-se mai bine.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise