Medalioane de vitel cu ciuperci si chiftelute de cartofi

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg muschi de vitel
  • 700 g cartofi
  • 2 oua
  • 200 g ciuperci la conserva
  • 2-3 fire ceapa verde
  • 1-2 fire usturoi verde
  • 1 lingurita unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • frunze de salata verde
  • marar verde

Mod de preparare

Portionam muschiul de vita in medalioane cam de 1 cm grosime.

Intr-un bol amestecam uleiul cu cimbrul maruntit ( nici nu va ganditi ce aroma buna capata astfel medalioanele) si ungem pe ambele parti medalioanele.

Le lasam sa se patrunda bine, cam 15 minute, apoi asezonam medalioanele cu sare si piper proaspat macinat.

Cartofii curatati ii dam pe razatoarea mare si ii amestecam cu ouale, sare,piper si marar verde tocat.

Amestecam sa se omogenizeze , apoi pe o tava captusita cu hartie de copt si stropita cu putin ulei,punem cu o lingura gramajoare din compozitia de cartofi, pe care le aplatizam putin.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit , pina se coc chiftelutele subtiri de cartofi.Sa nu uitati sa le intoarceti si pe cealalta parte.

Intr-o tigaie non aderenta topim untul si prajim medalioanele pe ambele parti.Cand sunt gata, le scoatem pe hartie absorbanta si le tinem la cald.

Curatam , tocam si sotam ceapa si usturoiul verde, adaugam feliile de ciuperci , asezonam si lasam sa se faca ciupercile cam 5-10 minute.

Le pastram pe toate la cald si apoi le montam pe farfurie astfel: asezam o chifteluta de cartof, deasupra o frunzulita de salata verde, apoi medalionul prajit , peste care punem niste ciuperci sotate.

Este o mancare savuroasa de care veti fi, cu siguranta incantate....merita sa incercati.

Pofta mare sa aveti !

http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/05/medalioane-de-vitel-cu-ciuperci-si.html

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise