Melomakarona

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (70 bucati):
  • Aluat:
  • 1 si ½ cana ulei
  • ½ cana unt topit, racit
  • 1 cana zahar pudra, cernut
  • 1 cana gris
  • 6 cani faina
  • 1 cana suc de portocale proaspat stors
  • 1 si ½ lingurita bicarbonat de sodiu
  • ¼ lingurita praf scortisoara
  • ¼ lingurita praf cuisoare
  • coaja rasa de la 1 portocala
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • ¾ cana nuci macinate
  • Sirop:
  • 1 cana apa
  • 1 cana miere
  • 1 cana zahar
  • 2 bete scortisoara
  • 6 cuisoare
  • coaja taiata (nu rasa) de la 1 portocala

Mod de preparare

Se incalzeste cuptorul la 180 gr C.

Se pregateste siropul: se pun intr-o oala, la foc mic, toate ingredientele. Se amesteca iar cand zaharul s-a dizolvat se da deoparte (acum este momentul sa simtiti aroma minunata a siropului!).

Pentru aluat: se amesteca faina cernuta, grisul si bicarbonatul de sodiu.

Separat, intr-un alt castron, se mixeaza uleiul, untul si zaharul pana ce zaharul se dizolva complet.

Se adauga sucul de portocale, coaja rasa, scortisoara si cuisoarele.

In ingredientele lichide se amesteca ingredientele solide (faina, gris, bicarbonat), cam cate 1 cana odata (folosind initial o lingura de lemn apoi se framanta cu mana). Aluatul nu trebuie framantat prea mult pentru a nu se intari.

Se ia cate o lingura de aluat, se formeaza o bila iar apoi se alungeste.

Dupa ce se formeaza toate prajiturelele, se aseaza in tava de la aragaz la distanta nu foarte mare intre ele (la cuptor nu vor mai creste decat foarte putin) si se da tava la cuptor pentru aproximativ 20 - 25 minute (verificati dupa culoarea lor).

Dupa ce se scot din cuptor, se lasa 2 minute in tava sa se mai raceasca apoi se scufunda in sirop pentru cca 1 minut.

Se presara nuca macinata si sunt gata de servit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise