Mix marin

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 100 gr.scoici (stridii,midii)
  • 100 gr.caracatita
  • 100 gr.calamar
  • 100 gr.file peste (cod,merlucius,etc.)
  • 100 gr.cozi de creveti
  • 1 ceasca orez
  • 1 praz (aproximativ 150-200gr.)
  • 100 ml. linguri ulei
  • 1 varf cutit ghimbir
  • 2 linguri de mazare verde
  • 4 linguri sos de soia
  • 1 lingurita de zahar
  • 1 lingura otet
  • 1 lingura mustar
  • 1 galbenus

Mod de preparare

Caracatita,calamarul si file-ul de peste se taie cubulete.Se soteaza cu o lingura de ulei si una de apa timp de 2-3 minute.Se lasa apoi sa se raceasca.Separat se fierbe orezul cu 3 cesti de apa,zaharul si otetul timp de 8 minute.Se lasa apoi acoperit inca 20 de minute.Dupa ce se raceste se poate folosi.Din mustar galbenusul crud si ulei se face un sos de maioneza.Se adauga putin cate putin sosul de soia si ghimbirul.Se amesteca apoi pestele si fructele de mare cu orezul prazul taiat rondele subtiri si mazarea.Se adauga sosul si se amesteca prin rasturnare de cateva ori.Se orneaza cu cateva bucatele de fructe de mare si putina maioneza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise