Muschi de caprioara, piure de telina cu morcovi si sos de mure

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru marinata:
  • muschi de caprioara - 1 kg
  • 750 ml vin rosu sec
  • coaja de la o portocala
  • cimbru proaspat - 2, 3 crengute
  • 2 frunze de dafin
  • 4 catei de usturoi zdrobiti
  • 1 ceapa mare taiata rondele
  • 10 boabe de piper negru zdrobite
  • 12 boabe de ienibahar zdrobite - 2 pastai de cardamon zdrobite
  • Se lasa carnea la marinat 24 de ore!
  • Pentru piure
  • :
  • 6 teline mici sau 2 mari
  • 10 morcovi
  • 1L supa de pui
  • 100 ml lapte
  • 50g unt
  • sare
  • piper
  • Pentru sos:
  • supa in care am fiert telina si morcovii
  • 180g gem de mure
  • 1 crenguta de cimbru
  • 4 linguri otet balsamic
  • sucul de la jumatate de portocala
  • 50g unt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Piureul:

Se taie telina si morcovii cubulete si se calesc cu putina sare, unt si ulei intr-o cratita. Se adauga supa de pui si se lasa la fiert pana se inmoaie. Cand legumele sunt fierte se scurge supa dar nu toata, mai lasam cam 100 ml. Adaugam laptele si untul si cu un blender vertical, transformam legumele intr-un piure fin. Asezonam cu sare si piper.

Sosul:

Intr-o cratita mica, punem supa in care au fiert morcovii si telina si adaugam gemul de mure, cimbrul si asteptam sa fiarba. Cand incepe sa fiarba, adaugam otetul balsamic si lasam sa scada la jumatate. Cand a scazut la jumatate, adaugam untul care face sosul mai catifelat, amestecam bine si asezonam cu sare si piper.

Carnea:

O curatam bine de marinata si o stergem bine cu servetele de bucatarie. Tragem carnea la tigaie cu un cub de unt, putin ulei, cimbru si 1 catel de usturoi zdrobit cam 8 minute avand grija sa ii dam fata pe toate partile.

Incalzim cuptorul la 180, asezonam carnea cu sare si piper si turnam peste ea sosul rezultat din tigaie cu tot cu cimbru si usturoi. O punem in folie de aluminiu, sigilam bine folia si mai dam carnea la cuptor inca 8 min.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise