Orez cu ciuperci

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 400 gr ciuperci champignon
  • o cana si jumatate de orez bob lung
  • o ceapa
  • cateva fire de patrunjel verde
  • curry
  • piper
  • vegeta de legume/sare
  • ulei

Mod de preparare

Ciupercile si ceapa se toaca cubulete, dupa preferinta. Se pun la calit intr-un vas cu capac, pana ciupercile s-au facut si a scazut toata apa(nu este nevoie sa adaugam apa deoarece ciupercile lasa).

Firele de patrunjel le tocam fin si le punem in oala.

Orezul il spalam in doua,trei ape si il punem si pe el in oala.

Adaugam piperul, vegeta, curry si turnam apa pe deasupra dublu fata de cantitatea de orez.

Lasam sa fiarba la foc mic, cu capac, pana ce apa se evapora. Inainte de a stinge focul, amestecam orezul ca sa fie totul uniform.

Se serveste cu salata de varza/cruditati sau diferite sosuri. :D

Pofta Buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise