Pâine prăjită cu legume la grătar și formagella

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1 vânătă mică rotundă;
  • -1 dovlecel;
  • -4 roșii cherry;
  • -200 g formaggella (brânză de vacă) proaspătă;
  • -4 felii de pâine prăjită;
  • -câteva fire de cimbrișor;
  • -ulei extravirgin de măsline;
  • -sare, piper.

Mod de preparare

Spălați vânăta, curățați-o și tăiați-o pe lung felii foarte subțiri; tăiați capetele dovleacului, apoi spălați-l și tăiați-l panglicuțe groase de cca 2 cm. Spălați și scurgeți roșiile, scoateți-le codița și tăiați-le în 2, scoțându-le și semințele din interior.

Stropiți toate legumele cu câteva picături de ulei și puneți-le în cuptorul bine încins, sub grătar, cam 10 minute. Întoarceți-le din când în când ca să nu se ardă și să rămână moi. Înainte de a fi gata, presărați-le cu câteva frunzulițe de cimbrișor bine spălat și uscat.

Tăiați formaggella felioare subțiri. Aranjați pe farfurii separate feliile de pâine prăjită și acoperiți-le alternativ cu straturi de legume și de brânză și ornați-le cu firele de cimbrișor rămase; aduceți la masă imediat.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise