Pancakes cu fulgi de ciocolata, cu frisca si visine

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua mari
  • 200 gr faina
  • 250 ml lapte batut sau iaurt
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 7 linguri zahar
  • 3 pliculete zahr vanilat
  • 100g fulgi de ciocolata
  • 200 ml frisca lichida
  • 150g zahar pudra
  • 100g visine in sirop

Mod de preparare

Se separa galbenusirile de albusuri, iar galbenusurile se mixeaza impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pana se albesc, se adauga laptele batut putin, cate putin, mixad in continuare,se adauga in ploaie faina amestecata cu praful de copt,fulgii de ciocolata, iar albusurile se bat spuma si se adauga peste galbenusuri, amestecand incet, cu ajutorul unei linguri de lemn, de sus in jos, pana se incorporeaza totul.

Incingem o tigaie de teflon unsa cu putin ulei si cu ajutorul unei linguri mai mari punem in tigaie compozitia, formand sfere din loc in loc ( in tigaia mea au intrat doar 3 o data). Le lasam la prajit pana se rumenesc pe o parte apoi le intoarcem si procedam la fel si cu partea cealalta. Le scoatem pe un servetel si le lasam la racit. Intre timp batem frisca cu zaharul pudra si o dam apoi la frigider pana inainte de servire.

Cand servim aceste pancakes, le ornam cu frisca, iar deasupra punem niste visine in sirop propriu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise