Pappardelle din cacao cu sos de gorgonzola si nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 180 g faina 00
  • - 20 g cacao amara
  • - un varf de cutit de sare
  • - 2 oua
  • - apa
  • - 100 g de gorgonzola
  • - 50 ml lapte
  • - 50 g nuci
  • - piper

Mod de preparare

Pe masa de lucru distribuim faina impreuna cu praful de cacao si sarea sub forma unei fantani. Adaugam in mijloc ouale si incepem sa framantam. Daca e nevoie adaugati putina apa. Trebuie sa rezulte un aluat omogen, catifelat. Punem aluatul obtinut intr-un prosop de bucatarie usor umed si il lasam sa odihneasca pentru circa 30 minute -1 ora intr-un loc racoros.

Trecut acest timp intindem aluatul cu facaletul sau cu masina de intins pasta (in acest caz treceti de mai multe ori aluatul prin masina pentru a-i da elasticitate). Trebuie sa obtineti un aluat cu o grosime de circa 1 mm. Distribuiti putina faina deasupra paturii obtinute, rulati-o si taiati la o largime de 1,5 cm- 2 cm. Desfaceti pappardellele obtinute si distribuiti-le pe masa de lucru cu putina faina.

Intr-o oala puneti apa la fiert si cand incepe sa fiarba adaugati sare mare si pappardellele. In 2-3 minute sunt fierte.

Intre timp intr-o tigaie puneti gorgonzola cu laptele la foc mic si amestecati pana ce obtineti o crema. Taiati nucile marunt (le puteti macina si marunt de tot dacavreti un sos mai cremos sau le puteti lasa mai mari daca vreti sa aveti o parte crocanta in farfurie- eu am ales aceasta varianta) si le adaugati la sosul de gorgonzola. Sarati si piperati – eu de obicei in sosul de gorgonzola nu mai adaug sare pentru ca mi se paredestul de sarata aceasta branza. Scurgeti pastele, tinand deoparte 1 polonic -2 din apa in care au fiert. Amestecati pastele cu sosul de gorgonzola si apa in care au fiert pastele. Aceasta apa ajuta sa nu obtinem un preparat prea uscat. Pastele au tendinta de a absoarbe sosul si daca nu adaugam apa, pierdem cremozitatea preparatului. Saltati pastele si serviti.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise