Paste cu dovlecei

Dovleceiii spalati, uscati, taiati fasii pe lung, cu cutitul economic, se pun in tigaia cu ulei.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2-3 dovlecei
  • 300 g paste
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei
  • 1 ardei iute mic
  • 1 lingura seminte de susan
  • sare

Mod de preparare

Dovleceiii spalati, uscati, taiati fasii pe lung, cu cutitul economic, se pun in tigaia cu ulei. Jumatate din fasii se calesc acoperite cu capac, amestecand din cand in cand, se scot pe o farfurie, se calesc si restul fasiilor tot la fel, apoi se amesteca cu fasiile deja calite, se adauga usturoiul pisat, ardeiul iute taiat rondele,4 linguri cu apa, apoi se amesteca totul cu pastele fierte si scurse bine.

Se potriveste de gust, daca sosul nu este scazut, se mai lasa putin pe foc, apoi se opreste, se pun pastele pe farfurie, se presara semintele de susan deasupra si se serveste.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise