Paste cu rosii cherry si masline negre – reteta simpla si gustoasa, gata in 30 de minute

Gateste o reteta rapida de paste cu rosii cherry, masline negre si parmezan, perfecta pentru un pranz rapid sau o cina gustoasa si sanatoasa, gata in doar 30 de minute.

Portii
2
Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g penne (sau alt tip de paste scurte)
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 2 catei de usturoi, tocati marunt
  • 200 g rosii cherry, taiate pe jumatate
  • 50 g masline negre feliate
  • 50 ml vin alb (optional, pentru aroma)
  • 200 g sos de rosii (passata sau rosii decojite blenduite)
  • ½ lingurita oregano uscat
  • ½ lingurita busuioc uscat (sau cateva frunze proaspete)
  • sare si piper dupa gust
  • 40 g parmezan ras (sau Grana Padano)
  • optional cateva buchetele mici de broccoli, blansate

Mod de preparare

Daca iti plac retetele cu paste, aceasta portie de penne cu rosii cherry si masline negre te va cuceri de la prima imbucatura. Inspirata din bucataria mediteraneana, combinatia dintre rosiile dulci, maslinele usor sarate si parmezanul cremos este exact ce ai nevoie pentru o cina rapida. Iar daca esti mare fan paste, iti recomand sa arunci o privire si la reteta de spaghete carbonara cremoase, paste cu ton si smantana sau la delicioasele tagliatelle cu ciuperci, trei retete la fel de simple si aromate.

Puneti apa cu sare la fiert intr-o oala mare.
Adaugati pastele si fierbeti-le conform instructiunilor de pe ambalaj (de obicei 9–11 minute pentru penne).
Scurgeti-le, dar pastrati o cana din apa in care au fiert.

Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul de masline.
Adaugati usturoiul si sotati 30 secunde, pana devine aromat (atentie sa nu se arda).
Puneti rosiile cherry si sotati 2–3 minute, pana incep sa se inmoaie.
Adaugati maslinele negre si, daca folositi, stingeti cu vin alb. Lasati sa scada 1 minut.
Turnati sosul de rosii, adaugati oregano, busuioc, sare si piper. Fierbeti la foc mic 7–8 minute, pana se ingroasa usor.

Optional adaugati buchetelele de broccoli fierte rapid 2 minute in apa clocotita.

Puneti pastele scurse peste sos.
Amestecati bine, adaugand putina apa de la paste daca doriti ca sosul sa fie mai legat.
Presarati jumatate din parmezan si amestecati din nou.

Asezati pastele pe farfurii adanci.
Decorati cu restul de parmezan.
Stropiti cu un fir de ulei de masline extravirgin. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise