Gateste o reteta rapida de paste cu rosii cherry, masline negre si parmezan, perfecta pentru un pranz rapid sau o cina gustoasa si sanatoasa, gata in doar 30 de minute.
Daca iti plac retetele cu paste, aceasta portie de penne cu rosii cherry si masline negre te va cuceri de la prima imbucatura. Inspirata din bucataria mediteraneana, combinatia dintre rosiile dulci, maslinele usor sarate si parmezanul cremos este exact ce ai nevoie pentru o cina rapida. Iar daca esti mare fan paste, iti recomand sa arunci o privire si la reteta de spaghete carbonara cremoase, paste cu ton si smantana sau la delicioasele tagliatelle cu ciuperci, trei retete la fel de simple si aromate.
Puneti apa cu sare la fiert intr-o oala mare.
Adaugati pastele si fierbeti-le conform instructiunilor de pe ambalaj (de obicei 9–11 minute pentru penne).
Scurgeti-le, dar pastrati o cana din apa in care au fiert.
Intr-o tigaie mare, incalziti uleiul de masline.
Adaugati usturoiul si sotati 30 secunde, pana devine aromat (atentie sa nu se arda).
Puneti rosiile cherry si sotati 2–3 minute, pana incep sa se inmoaie.
Adaugati maslinele negre si, daca folositi, stingeti cu vin alb. Lasati sa scada 1 minut.
Turnati sosul de rosii, adaugati oregano, busuioc, sare si piper. Fierbeti la foc mic 7–8 minute, pana se ingroasa usor.
Optional adaugati buchetelele de broccoli fierte rapid 2 minute in apa clocotita.
Puneti pastele scurse peste sos.
Amestecati bine, adaugand putina apa de la paste daca doriti ca sosul sa fie mai legat.
Presarati jumatate din parmezan si amestecati din nou.
Asezati pastele pe farfurii adanci.
Decorati cu restul de parmezan.
Stropiti cu un fir de ulei de masline extravirgin. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise