Paste cu sparanghel, mazăre și sos de unt cu lămâie

Timp pregatire
30 minute

Ingrediente

  • 100g paste (tăiței lați ondulați/pappardelle de la Hutton)
  • 6 bucăți sparanghel curățat și rupt fiecare în câte 3 bucăți egale
  • 1/3 cană mazăre (congelată am avut eu)
  • 1 lingură cu vârf cu unt (aproximativ 25g)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lămâie medie, coaja rasă și sucul de la jumătate
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper cu lămâie
  • parmezan ras pentru ornat
  • o cratiță mare de 2l plină trei sferturi cu apă și cu o lingură cu sare
  • o cratiță mai mică (1l) cu apă și o linguriță cu sare

Mod de preparare

Am pus cratițele cu apă pe foc mediu spre mare. Când a început să fiarbă apa în cratița mică, pentru că a început să fiarbă mai repede decât în cea mare, am pus mazărea și sparanghelul și le-am lăsat cam 5 minute, apoi le-am strecurat și le-am pus într-un vas cu apă foarte rece (nu aveam gheață, dacă aveți folosiți-o, astfel sparanghelul și mazărea vor rămâne de o culoare verde frumoasă). Am pus într-o tigaie la topit untul cu uleiul de măsline.

În timpul ăsta a început și apa din cratița mare să bulbucească, așa că am pus și pastele și le-am fiert fix 6 minute. În untul topit am tras puțin sparanghelul și mazărea, am adăugat sarea, piperul, coaja și zeama de lămâie, apoi pastele și cu încă vreo 2 linguri cu apă în care au fiert pastele. Am dat focul mai tare și le-am amestecat bine pe toate, le-am ținut pe foc aproximativ 3 minute, apoi le-am pus în farfurie, am ras puțin parmezan și le-am mâncat repejor, repejor.

Mă repet, știu, dar nu mă pot stăpâni :)). Delicioase, sosul de unt cu lămâie merge de minune cu sparanghelul și mazărea fină, pastele astea sunt gustoase, gustoase și împreună sunt un fel pe care l-aș mânca oricând cu mare drag :).

Reteta pregatita de Mariana @www.mariana-kitchening.blogspot.ro/ cu paste oferite de Hutton.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise