Penne la cuptor

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500g paste penne
  • 250g sunca presate taiata cubulete
  • 250g ciuperci curatate si taiate felii
  • 250g cascaval (200g cubulete - 50g ras)
  • 5 oua (4fierte - 1 crud)
  • 200 ml bulion
  • 200 ml smantana
  • sare si piper dupa gust
  • 1 mana de busuioc tocat fin

Mod de preparare

Se fierb pastele al dente in apa cu sare, se aseaza intr-o forma termorezistenta unsa cu unt un strat de paste, un strat de cascaval cuburi, un strat cu toata sunca un strat cu toate ciupercile si iar un strat de cascaval si un strat de penne, toate straturile se pipereaza. Se bate oul crud cu smantana, busuiocul, bulionul, cascavalul ras, sare si piper dupa gust si se toarna peste penne avand grija sa patrunda peste tot si se dau la cuptorul incins la 200 grade cam 30min. pana se aureste deasupra. Aceasta mancare se serveste cu un vin roze demidulce bine racit.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise