Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 bucati macrou
  • 2 bucati cod
  • 100 ml vin alb
  • 100 ml apa
  • lamaie
  • o frunza de dafin
  • sare
  • piper
  • Pentru cartofi:
  • 1 kg cartofi
  • 75 g unt
  • ½ legatura patrunjel
  • sare

Mod de preparare

O idee buna pentru un pranz sau o cina cand nu ai timp sa stai prea mult in bucatarie.

Curatam pestele de intestine,indepartam capetele si ii spalam bine cu apa rece.Taiem fiecare bucata in trei.

Condimentam cu sare si piper fiecare bucata si lasam sa stea la frigider cel putin o jumatate de ora.

Dupa ce timpul s-a scurs asezam bucatile de peste intr-o tava, turnam apa si vinul, punem frunza de dafin si dam tava la cuptorul preincalzit pentru cca o ora. Cu zece minute inainte de a fi gata adaugam felii si suc de lamaie .

Cat timp pestele sta la cuptor pregatim cartofii natur: curatam cartofii ii spalam ii taiem cuburi si ii punem la fiert cu un praf de sare. Dupa aproximativ 20 de minute ii scoatem din apa pe un platou , radem untul rece peste ei ,potrivim de sare si adaugam patrunjel tocat.

Servim pestele impreuna cu cartofii fierbiniti. Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise