Piept de pui cu orez (reţetă chinezească)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 fileuri piept de pui
  • 1 ardei roşu şi 1 ardei galben sau verde
  • ulei de măsline
  • sare,piper
  • Pentru orez:
  • 200 gr.orez cu bob lung(Scotti e foarte bun)
  • 1 ceapă mică
  • 2,3 cuişoare
  • 1 foaie dafin
  • o mână legume gongelate(mazăre,morcovi,fasole verde)
  • 1 praf de curry
  • sare,piper
  • o legătură frunză de pătrunjel

Mod de preparare

Prepararea puiului:

Pieptul de pui de taie bucăţi lunguieţe;ardeiul se taie fâşii cam de 1 cm. Se încălzeşte tigaia,de preferinţă WOK,se pune uleiul şi apoi bucăţile de pui c care se sotează.Cînd sunt uşor rumenite se adaugă peste pui feliile de ardei şi se mai lasă cca.5 min.,amestecându-se mereu,până se rumenesc uşor şi ardeii. Se sărează şi se piperează.Se dă tigaia la o parte.

Nu folosiţi mult ulei!1 lingură este suficient,pentru că,atât carnea cât şi legumele lasă zeama proprie.

Orezul :

Încingeţi tigaia,adăugaţi uleiul(nu mult!)puneţi cuişoarele şi foaia de dafin să se prăjească 1 min.Adăugaţi apoi ceapa tocată mărunt.Amestecaţi,cca.1 min.apoi puneţi orezul şi daţi focul mai mare.Prăjiţi orezul amestecând cca.2 minute,presăraţi praful de curry şi adăugaţi o cană de apă(sau supă de pui)caldă.

Lăsaţi să fiarbă orezul cam 5 min.fără să amestecaţi.Adăugaţi apoi legumele congelate,amestecând puţin ca să se omogenizeze şi mai lăsaţi la foc mic încă 10 min.Gustaţi orezul dacă este fiert.Dacă este nevoie mai adăugaţi puţin lichid.

Scuturaţi tigaia şi nu amestecaţi orezul în timpul fierberii.

Punei pe farfurii orezul grămăjoare,cu o lingură de îngheţată,dacă aveţi,ornaţi cu frunze de pătrunjel rupte şi nu tocate(spălaţi pătrunjelul frunze cu apă fierbinte,va avea o aromă mai puternică),iar lângă puiul cu ardei.

Mâncarea este foarte gustoasă şi arată foarte bine.

Pregătiţi mai întâi orezul,pentru că puiul merge foarte repede.

Promit să-mi cumpăr un aparat foto şi desigur că atunci vă voi ispiti mai tare.

Bon apetit!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise