piept de pui cu sos de smantana si ciuperci by copilou

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -1-2 buc.piept de pui
  • -400-500 gr.ciuperci proaspete sau din conserva
  • -unt
  • -2 cepe mici
  • -200 ml. smantana
  • -sare
  • -piper
  • -busuioc
  • -boia dulce
  • -patrunjel uscat

Mod de preparare

Se taie pieptul de pui in bucatele mai mici, se condimenteaza si se prajeste pe intr-o tigaie bine incins, de preferat in unt, insa se poate si in ulei.

Pentru sos: se caleste ceapa taiata marunt in putin ulei,se adauga ciupercile,care inainte au fost oparite putin circa 10 minute, se mai lasa 5 minute dupa care se adauga apa cat sa le acopere si se lasa pana fierb.Spre sfarsit se adauga smantana treptat, amestecandu-se continuu la foc mic.

Se poate asorta cu o garnitura de orez alb sau cartofi natur.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise