Piept de pui la tigaie. Reteta delicioasa, simpla si rapida

Descopera o reteta delicioasa, simpla si rapida pentru piept de pui la tigaie. Perfecta pentru o cina rapida si sanatoasa sau un pranz gustos, cu doar cateva ingrediente: piept de pui, sare si piper.

Timp pregatire
5 minute
Timp coacere
10 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g piept de pui
  • 3-4 linguri ulei de masline (sau ulei vegetal)
  • sare, dupa gust
  • piper negru macinat, dupa gust

Mod de preparare

Spala pieptul de pui si sterge-l bine cu prosoape de hartie.
Taie pieptul de pui in bucati de dimensiuni medii (aproximativ 2-3 cm).

Pune uleiul de masline intr-o tigaie mare si incalzeste-l la foc mediu-mare.

Adauga bucatile de pui in tigaie intr-un singur strat, pentru a permite o gatire uniforma. Nu aglomera tigaia.
Presara sare si piper peste bucatile de pui.
Gateste puiul timp de 4-5 minute pe fiecare parte, sau pana cand bucatile sunt aurii si bine gatite in interior. Amesteca ocazional pentru a nu se arde si pentru a se gati uniform.

Gusta si ajusteaza condimentele daca este necesar (mai adauga sare si piper dupa preferinte).

Sfat:
Pentru a te asigura ca puiul ramane suculent, nu-l gati prea mult timp. Poti testa gatirea bucatilor de pui taind una la mijloc – daca este alba si sucurile curg clare, este gata.

Serveste pieptul de pui fierbinte, alaturi de o garnitura simpla precum o salata simpla, orez cremos cu parmezan sau legume la abur. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise