Placinta de mere "YAMY"

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat pentru foi:
  • 19 linguri de faina
  • 3 linguri de ulei
  • 1 pahar de apa(calda)
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 1,5 kg de mere
  • 2 linguri de ulei
  • scortisoara
  • zahar sau indulcitor

Mod de preparare

Se amesteca faina cu uleiul,cu apa si se adauga sare.Se framanta pana iese mai gros si se lasa sa se odihneasca.

In acest timp se curata merele de coaja si se dau prin razatoare.

Se pun intr-o cratita 2 linguri de ulei si adaugam merele pentru a le cali.Se lasa sa se raceasca putin se pune scortisoara si se baga 15 minute la congelator pentru a se fi reci.

Aluatul il impartim in 4 sau 5 si luam 1 cate unu si il intingem cat de subtire.dupa ce intindem primul blat il ungem cu ulei si il umplem cu mar apoi il rulam si il punem in tava.Asa facem cu toate cela 4-5 blaturi.

Daupa ce le punem in tava le bagam la cuptor si ies delicioase.

Spor la treaba!

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise