Prajitura alsaciana cu stafide si nuca-in masina de paine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua intregi
  • 160 g unt
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 lingurita sare
  • 7-9 linguri zahar
  • 420 g faina
  • 1 plic drojdie Dr Oetker
  • 150 g stafide
  • 70 g nuca rupta bucatele
  • esenta rom.

Mod de preparare

Ingredientele se pun in ordinea numerotata pina la stafide .Se porneste masina pe programul CAKE.

Stafidele au fost puse in prealabil la inmuiat in esenta de rom.

In momentul cind se aude semnalul acustic al masinii se introduce nuca si stafidele. Eu am adaugat si o lingurita cu cacao.

Lasam masina sa-si faca programul pina la capat.

***

Lingura si lingurita au fost cele din dotarea masinii.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise