Prajitura alsaciana cu stafide si nuca-in masina de paine

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 oua intregi
  • 160 g unt
  • 100 ml lapte caldut
  • 1 lingurita sare
  • 7-9 linguri zahar
  • 420 g faina
  • 1 plic drojdie Dr Oetker
  • 150 g stafide
  • 70 g nuca rupta bucatele
  • esenta rom.

Mod de preparare

Ingredientele se pun in ordinea numerotata pina la stafide .Se porneste masina pe programul CAKE.

Stafidele au fost puse in prealabil la inmuiat in esenta de rom.

In momentul cind se aude semnalul acustic al masinii se introduce nuca si stafidele. Eu am adaugat si o lingurita cu cacao.

Lasam masina sa-si faca programul pina la capat.

***

Lingura si lingurita au fost cele din dotarea masinii.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise