Prajitura aromata cu capsuni si esenta de mandarine servita cu sos de capsuni

Se preincalzeste cuptorul.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 gr capsuni
  • 10 ml esenta mandarine
  • 130 gr zahar
  • 120 gr faina
  • 3 oua
  • 1 praf de sare
  • ½ lingurita praf de copt

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul.

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pana ajung la consistenta de bezea.

Galbenusurile se mixeaza cu 100 gr zahar pana se albeste compozitia, apoi se adauga trei sferturi din esenta de mandarine.

Se incorporeaza incet compozitia de albusuri cu cea de galbenusuri cu miscari lente ca sa ramana aerate. Se cerne faina impreuna cu praful de copt si se incorporeaza in compozitia de mai sus.

Se taie pe jumatate 400 gr de capsuni . Oprim 100 gr de capsuni pentru sosul de servire.

Imbracam o tava cu diametrul de 24 cm cu hartie de copt.

Se toarna o parte din compozitie in tava , se aseaza un strat de capsuni, se toarna si restul compozitiei si se pun capsunile deasupra.

Se coace la 180’C timp de 35-40 de minute.

Se scoate apoi din forma de copt si se lasa la racit.

Capsunile, zaharul si esenta de mandarine ramasa se paseaza cu blenderul pana obtinem un sos omogen.

Se serveste prajitura cu sosul de capsuni.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise