Prajitura cu caise si afine

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 blaturi din cate: 5 oua, 5 linguri de zahar, 5 linguri de faina, 2 linguri de ulei, un praf de sare, esenta
  • Crema de caise: 500 g smantana,150 g branza de vaci, 75 g zahar pudra, un plic de gelatina, un castronel de piure din caise din compot, 3 caise nu foarte coapte (maruntite)
  • Crema de afine: 500 g smantana,150 g branza de vaci, 75 g zahar pudra, un plic de gelatina, 5-6 linguri de dulceata din afine

Mod de preparare

1. Se prepara blaturi in tavi de aceiasi dimensiune din cate 5 albusuri batute cu un praf de sare, se adauga si 5 linguri de zahar, se adauga galbenusurile frecate cu uleiul, esenta si faina. Se toarna in tavi si se coace 20 min. la foc potrivit.

2. Crema de caise se pregateste mixand smantana cu branza de vaci si zaharul apoi se adauga geletina hidratata cu 100 ml apa rece apoi topita (fara a se fierbe) la bain marie si piureul obtinut prin pasarea caiselor din compot.

3. Prepararea cremei de afine se pregateste la fel, adaugandu-se la sfarsit, in locul piureului de caise, dulceata de afine.

4. Se monteaza prajitura in tava in care am copt blaturile. Se aseaza primul blat, se toarna crema de caise apoi se presara pe toata suprafata, uniform, bucatele mici de caise, se vine deasupra cu al doilea blat, se preseaza usor cu mana si se toarna deasupra crema de afine. Se da prajitura cel putin 2 ore la rece apoi se taie in bucati patrate.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise