Prajitura cu cirese

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 800 g cirese proaspete fara samburi
  • 570 g faina
  • 300 g unt
  • 375 lapte batut
  • 5 oua
  • 300 g zahar
  • 20 g praf de copt
  • 1 lamaie (coaja rasa + zeama)
  • un praf de sare
  • 1 lingurita extract de vanilie

Mod de preparare

Punem untul tinut in prealabil la temperatura camerei , in bolul mixeru-lui, adaugam zaharul si mixam 3-5' dupa care adaugam ouale si mixam in continuare, tot acum adaugam coaja rasa de lamaie si extractul de vanilie.

Separat intr-un bol punem faina, praful de copt si cel de sare si amestecam bine ingredientele.

Incepem si adaugam alternativ, in bolul mixeru-lui, cate doua trei linguri din amestecul de faina , cate putin lapte batut , pana incorporam toate ingredientele si la final adaugam zeama de lamaie, mai mixam putin si compozitia de prajitura este gata.

Turnam totul intr-o tava 35/25 cm, nivelam cu o spatula si adaugam ciresele frumos in straturi, fara sa le apasam prea tare in aluat.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit si coacem 40' la temp. 170*

Dupa ce s-a copt , se lasa la racit complet , se pudreaza cu zahar farin si se taie dupa preferinta , apoi se mananca cu pofta :lol:

Sa va fie de bine !

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise