Prajitura cu crema de ciocolata si piersici

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • blat: 8 oua, 8 linguri de zahar , 8 linguri de faina ,1 lingura rom
  • crema :4 galbenusuri, 200 g zahar, 50 g cacao, 200 g unt
  • piersici din compot , ciocolata alba, bombonele

Mod de preparare

Aceasta prajitura este deosebita la gust deoarece imbina perfect ciocolata cu piersica din compot si se topeste in gura !

Facem un blat clasic : se bat albusurile spuma, se adauga zaharul si romul si se bat din nou pina se intaresc (nu cade de pe tel ) . Se adauga galbenusurile , se amesteca doar prin rasturnare si apoi se pune faina, la fel, amestecata doar prin rasturnare pina ce se omogenizeaza aluatul.

Se desarta repede in tava tapetata cu hirtie si se da la cuptor pentru 40 minute, la foc potrivit (nu se deschide cuptorul 25 de minute) .Dupa ce e copt, se scoate si se lasa la racit si apoi se taie in 3, cu un cutit bine ascutit.

Separat, 4 galbenusuri se mixeaza cu 200 g zahar intr-o craticioara si se pun deasupra unei alte cratite cu apa clocotita, amestecind continuu pina ce va totul va deveni ca o smintina subtire si omogena (aproximativ. 15 minute).

Atunci se da la o parte si se pune imediat 50 g de cacao de buna calitate, neaparat cernuta prin sita inoxidabila, amestecindu-se mereu si se da la rece. In momentul in care crema s-a racit , se adauga un pachet de unt de 200 g ( la temperatura camerei ) si se amesteca pina ce va fi inglobat complet in crema .

Se da la rece .

Piersicile din compot se scurg si se taie feliute. Blatul taiat se insiropeaza usor cu siropul piersicilor si apoi incepem constructia prajiturii : peste blat se pune un rind de crema(nu gros), se aseaza piersicile si se mai pune un rind de crema, apoi iar blat si crema-piersici- crema urmind ca deasupra sa punem tot crema si nu glazura.

Peste ultimul strat de crema se pune ciocolata alba razuita marunt si bombonele colorate

Prajitura trebuie sa stea citeva ore la rece inainte de a fi servita.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise