Prajitura cu crema de nes si glazura si ciocolata

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat ai nevoie de: 5 oua, 10 linguri zahar, 3 linguri cacao, 5 linguri faina, 1 praf de copt.
  • Pentru crema ai nevoie de: 1 pachet margarina, 6 linguri zahar pudra, 1 esenta rom, 100 g stafide, 3 pliculete nes.
  • Pentru sirop ai nevoie de: 4 linguri zahar, 1 plic nes, 1 esenta rom(ce ramane de la stafide), 300 ml apa.
  • Pentru glazura ai nevoie de: 50 g ciocolata neagra, 2-3 linguri apa, ulei sau margarina.

Mod de preparare

Cum procedezi: Bati spuma albusurile,adaugi zaharul si bati in continuare,pana se tine bezeaua de tel (eu prefer telul in locul mixerului,mi se pare ca bezeaua iese mai pufoasa). Adaugi apoi galbenusurile, cacaua si faina cernuta cu praful de copt. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu faina si o dai la cuptor, cam 40 de minute.

Cum procedezi: Tii stafidele 10 minute in rom ca sa se inmoaie.Freci apoi spuma margarina cu zaharul,adaugi nesul si stafidele.

Cum asamblezi prajitura: Blatul taiat il insiropezi cu siropul fiert din apa, zahar, nes si rom. Il umpli apoi cu crema de nes. Topesti ciocolata cu apa si o lingura de ulei pe baie de aburi,apoi intinzi glazura fierbinte peste prajitura si decorezi cu frisca.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise