Prajitura cu foi de napolitane si crema de lamaie

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3oua
  • 100 g zahar
  • 200 g unt
  • coaja rasa si zeama de la o lamaie mare
  • 1 pachet foi de napolitane

Mod de preparare

Se bat ouale cu zaharul intr-o oala pe baie de aburi pana se ingroasa ca o smantana.Se da deoparte se adauga zeama si coaja de la lamaie se se amesteca pana se raceste.Se incorporeaza apoi untul frecat spuma.Se intinde un sfert de crema peste foaia de napolitana ,se continua pana se termina cu o foaie de napolitana.Se aseaza peste prajitura un prosop curat apoi o greutate si se lasa la rece cateva ore.Se taie bucati.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise