Prajitura cu mere Alecu

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana faina
  • 1 cana gris
  • 2 cani zahar
  • 4 linguri lapte praf
  • 1 praf de copt
  • 2 kg mere
  • scortisoara
  • 50 g nuca
  • 4 linguri ulei
  • 50 g unt

Mod de preparare

1 cana faina

1 cana gris

2 cani zahar

4 linguri lapte praf

1 praf de copt

2 kg mere

scortisoara

50 g nuca

4 linguri ulei

50 g unt

Faina, grisul, laptele praf, praful de copt si o cana cu zahar se amesteca bine.

Merele spalate si sterse se rad cu coaja cu tot si nu se storc.Se amesteca cu o cana cu zahar si cu scortisoara.

Intr-o tava se pune hartie de copt pe care o ungem putin si punem 1/2 din compozitia seaca de aluat.Peste ea adaugam 1/2 din merele rase, cealalta 1/2 de aluat apoi merele. Deasupra adaugam nuca rupta marunt si 4 linguri de ulei presarate pe prajitura.

Untul il taiem bucatele si il presaram despupra.

Punem tava la cuptorul dinainte incalzit cam o ora pina ce este gata prajitura.

Dupa ce am scos-o din cuptor, asa calda o presaram cu zahar praf amestecat cu scortisoara.

O lasam sa se raceasca apoi o taiem felii.

Pofta mare !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise