Prajitura cu mere si trei mirodenii

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -120g unt la temperatura camerei
  • -200g zahar
  • -2 oua
  • -250g faina
  • -100g nuci tocate
  • -1cana (poate si jumatate) mere rase
  • -cate 1 lingurita din: scortisoara, nucsoara, pudra de ghimbir
  • -zahar pudra vanilat

Mod de preparare

Se amesteca untul cu zahar, pana ce acesta din urma se topeste. Se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga si faina, merele scurse de zeama, nucile, si cele 3 condimente. Se pudreaza cu zaharul pudra vanilat (la cuptor va forma o crusta crocanta delicioasa). Se coace la cuptor timp de 1 ora la 180 grade. Eu am copt intr-o tava rotunda cu diametrul de 26 centimentri.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise