Prajitura cu nuca si crema caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pt blat ai nevoie de: 6 albusuri
  • 200 gr zahar
  • 100 gr nuca macinata
  • 2 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • 200 gr ciocolata alba. Pt crema ai nevoie de: 6 galbenusuri
  • 12 linguri zahar
  • 1 pachet margarina Rama maestro
  • 2 linguri apa
  • 200 gr nuca taiata.

Mod de preparare

Blatul: Bati spuma albusurile cu zaharul si adaugi trepatat nuca macinata, faina si praful de copt. Torni compozitia intr-o tava unsa cu unt si tapetata cu hartie de copt si o dai la cuptor pt 25 minute. Dupa ce s-a copt scoti blatul si razi ciocolata alba imediat. Cat se raceste pregatesti crema.

Crema: freci galbenusurile cu 5 linguri de zahar pana devin ca o spuma. Caramelizezi apoi zaharul ramas, adaugi untul si apa si fierbi totul la foc mic ( pana cand se topeste de tot zaharul caramelizat, arata ca un ceai de zahar ars). Pui apoi si galbenusurile, amesteci repede, presari nuca taiata, omogenizezi si lasi pe foc pana cand crema se ingroasa. O iei de pe foc, o lasi putin sa se raceasca, apoi o intinzi repede peste blat si o dai la rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise