Prajitura cu nuci si ciocolata

Reteta de prajitura cu ciocolata si nuci. Prajitura cu nuci si ciocolata reteta pas cu pas. Retete de prajituri cu nuci. Retete de prajituri cu ciocolata. Retete de prajituri.

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat:
  • 8 albusuri
  • 200 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 4 linguri de faina (80 g)
  • un praf de sare
  • 1 lingurita praf de copt
  • Crema:
  • 8 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 500 ml lapte
  • 50 g amidon
  • 150 g ciocolata amaruie
  • 100 g unt
  • o lingurita esenta de rom
  • un praf de sare
  • Stratul de biscuiti:
  • 30 biscuiti petit beurre
  • 100 ml cafea tare
  • Glazura:
  • 200 g ciocolata de menaj
  • 100 ml smantana dulce pentru frisca
  • 50 g unt
  • 50 de g nuci prajite

Mod de preparare

Reteta de prajitura cu nuci si ciocolata este una pe care merita s-o incercati macar o data. Este o prajitura de casa delicioasa, se face usor si este pe placul tuturor. Are un blat de bezea cu nuci, crema de ciocolata cu putin unt, strat de biscuiti insiropati in cafea si glazura de ciocolata cu bucati de nuci prajite.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade C. Mixam foarte bine albusurile cu un praf de sare pana incep sa capete consistenta, apoi adaugam putin cate putin zaharul. Continuam sa mixam pana cand obtinem o bezea tare si adaugam nucile macinate

. Amestecam delicat iar apoi incorporam faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Acoperim o tava de 25×35 cm cu hartie de copt si punem compozitia, niveland-o bine. Coacem blatul 25-35 de minute la 180°C pana incepe sa se rumeneasca usor. Pentru siguranta facem testul cu scobitoarea. In cuptor blatul va creste destul de mult dar dupa racire se va lasa.

Crema se prepara astfel. Intr-o craticioara amestecam foarte bine galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana cand vom obtine o compozitie cremoasa si deschisa la culoare.

Apoi incorporam bine amidonul, turnam laptele si punem vasul pe foc. Amestecam continuu pentru a nu se lipi iar dupa ce da in fiert cam doua, trei clocote, stingem focul. Dupa cateva minute punem ciocolata si untul cubulete, esenta de rom si amestecam pana se incorporezaza bine. Lasam 10 minute sa se mai racoreasca si punem crema paste blatul bine racit, in tava in care a fost copt. Nivelam uniform si asezam deasupra biscuitii insiropati usor in cafea.

Glazura se prepara simplu. Topim ciocolata impreuna cu smantana dulce si untul la foc mic sau la microunde. Apoi o intindem peste stratul de biscuiti, niveland bine cu o spatula. Apoi presaram bucatile de nuca prajita, tocate grosier.

Punem prajitura la rece cateva ore sau peste noapte, apoi o portionam cu un cutit cu lama subtire, spalat dupa fiecare taietura.

Incercati si voi reteta de prajitura cu nuci si ciocolata, va asigur ca o veti tot repeta. Pofta buna!

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise