Prajitura cu visine

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 6 oua
  • 12 linguri zahar
  • 100ml lapte
  • 100ml ulei
  • un praf de copt
  • 12 linguri faina
  • +
  • 2 cani visine
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingura faina

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se formeaza o spuma densa care nu curge, se pun pe rand galbenusurile, laptele si uleiul, apoi faina cu praful de copt. Se amesteca usor si se toarna compozitia in tava .

Visinele se curata de samburi, se lasa la surs, apoi se amesteca cu lingura de zaharul si cea de faina, se repartizeaza peste blatul din tava.

Se da prajitura la cuptor.

Prajitura este gata daca atunci cand introducem o scobitoarea in blat ea iese curata.

Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra si vanilie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise