Prajitura de Anul Nou cu foi de pricomigdale si crema de vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g zahar
  • 500 g nuci macinate
  • 2 pachete unt
  • 1 cana lapte
  • 4 pachete zahar vanilat
  • 6 linguri zeamil sau faina
  • 10 oua.

Mod de preparare

Blaturile - 10 albusuri se bat bine cu 500 g zahar, turnat putin cate putin, apoi se adauga 500 g nuci macinate. Compozitia se imparte in doua si se toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet. Se foloseste tava mare pentru aragaz cu 4 ochiuri si compozitia se toarna in tava, nu pe dosul ei. Se coace la foc potrivit, pana ce blatul se usuca putin si se ingalbeneste pe margini.

Crema - Se freaca bine 10 galbenusuri cu 6 linguri de zahar, se adauga 6 linguri de zeamil (sau faina) si o cana cu lapte (250 g) si se fierb, amestecand mereu, pana se obtine o crema mai groasa. Se lasa sa se raceasca putin si se adauga cele 2 pachete de unt si 4 plicuri de zahar vanilat. Se intinde crema rece intre foi, se apasa putin foaia de deasupra (usor) si se lasa la rece. Se pudreaza cu zahar farin. Se poate face 1/2 din compozitie, deci numai o foaie, care se taie in doua.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise