Prajitura de Anul Nou cu foi de pricomigdale si crema de vanilie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 500 g zahar
  • 500 g nuci macinate
  • 2 pachete unt
  • 1 cana lapte
  • 4 pachete zahar vanilat
  • 6 linguri zeamil sau faina
  • 10 oua.

Mod de preparare

Blaturile - 10 albusuri se bat bine cu 500 g zahar, turnat putin cate putin, apoi se adauga 500 g nuci macinate. Compozitia se imparte in doua si se toarna in tava unsa cu margarina si tapetata cu pesmet. Se foloseste tava mare pentru aragaz cu 4 ochiuri si compozitia se toarna in tava, nu pe dosul ei. Se coace la foc potrivit, pana ce blatul se usuca putin si se ingalbeneste pe margini.

Crema - Se freaca bine 10 galbenusuri cu 6 linguri de zahar, se adauga 6 linguri de zeamil (sau faina) si o cana cu lapte (250 g) si se fierb, amestecand mereu, pana se obtine o crema mai groasa. Se lasa sa se raceasca putin si se adauga cele 2 pachete de unt si 4 plicuri de zahar vanilat. Se intinde crema rece intre foi, se apasa putin foaia de deasupra (usor) si se lasa la rece. Se pudreaza cu zahar farin. Se poate face 1/2 din compozitie, deci numai o foaie, care se taie in doua.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise