Prajitura delicioasa cu smantana

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Prajitura delicioasa cu smantana
  • Ingrediente;
  • Blat alb;4 oua,120 g zahar,100 g faina,30 ml ulei,o lingurita praf de copt,un praf de sare,esenta
  • Blat cacao;4 oua,120 g zahar,75 g faina,30 g cacao,esenta ,un praf de sare,o lingurita praf de copt
  • Crema;500 g smantana,400 g branza de vaci(Fagaras),100 g zahar pudra aromat,2-3 plicuri zahar vanilat,2 pliculete de gelatina
  • glazura;200 g zahar pudra ,100 g ciocolata nagra,o lingura miere lichida,100 g miez de nuca prajit si maruntit,bombonele colorate

Mod de preparare

1.Se prepara cele doua blaturi mixand albusurile(cate 4)cu un praf de sare apoi cu zaharul ,pana se intaresc.Se adauga si galbenusurile frecate putin cu uleiul apoi esenta si faina amestecata cu praful de copt(la blatul de cacao se amesteca cu faina si praful de copt si cacaoa).

Se toarna aluaturile in tavi tapetate cu hartie pentru copt si se dau la copt cca.20 de minute la foc potrivit.Se desprind de hartie dupa ce s-au racorit putin si se lasa sa se raceasca bine.

2.Pentru crema amestecam smantana cu branzica si zaharul apoi adaugam geletina hidratata in apa rece si apoi topita la bain marin(fara a o fierbe),turnata in fir subtire.

3.Se aseazaintr-o tava putin mai inalta,blatul de cacao apoi se toarna crema de smantana ,se aseaza deasupra blatul alb,presand usor cu mana.Deasupra se gazureaza cu ciocolata rasa si amestecata cu zaharul pudra si mierea de albine si apoi topite pe flacara mica a aragazului.Deasupra glazurei se presara miez de nuca prajit si maruntit.Se lasa la frigider cel putin 2 ore ,apoi se taie in forma dorita.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise