Prajitura Mira cu cocos

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr baza prajiturii
  • 8 oua despartite
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri ulei
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri cacao
  • coaja de lamaie rasa
  • 1 plic zahar vanilat
  • 2-3 linguri gem acrisor
  • ptr crema
  • 8 linguri zahar
  • 8 albuse
  • 14 linguri nuca de cocos macinat - fulgi
  • putina esenta de vanilie sau de migdale
  • 8 albuse
  • 8 linguri zahar

Mod de preparare

Se despart ouale - albusurile le pastram ptr crema.

In oala mixerului punem galbenusele cu zaharul si le batem pana este o crema spumoasa adaugam treptat uleiul, faina cacao si coaja de lamaie rasa - iese un aluat putin lipicios ca o smantana groasa. Se unge o tava dreptunghiulara cu putin ulei si intindem aluatul inauntru egal pe toata suprafata tavii - o coacem 10 minute la 180 de grade atat sa faca o pojchita deasupra.

Crema - se bat albusurile bine cu mixerul si cand incepe sa se formeze spuma se adauga zaharul treptat iar cand s-a format bezeua se adauga nuca de cocos treptat ca spuma sa nu se sparga si esenta de migdale sau vanilie.

Se scoate tava din cuptor se unge gemul pe toata suprafata bazei dupa care se adauga crema de spuma si se adauga din nou la cuptor la 180 de grade ptr 20 de minute sau pana verificarea cu scobitoarea iese uscata.

Cui ii place poate orna cu viermisori de ciocolata dar este foarte buna si asa. O prajitura usoara si foarte gustoasa.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise