Prajitura racoroasa cu kaki si kiwi

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 180 g faina
  • 30 m ulei
  • un praf de sare
  • vanilie
  • crema 1
  • 5-6 fructe coapte de kiwi
  • 200 ml frisca lichida
  • o lingura de zahar pudra
  • o lingura de smantana
  • un plic de gelatina
  • crema 2
  • 3 fructe coapte de kaki
  • 200 ml frisca
  • o lingura de zahar pudra cu aroma de vanilie
  • o lingura cu smantana
  • un plic de gelatina
  • decor
  • fructe proaspete de kaki si kiwi maruntite

Mod de preparare

Se prepara blatul mixand albusurile cu un praf de sare, apoi cu zaharul pana obtinem o bezea consistenta. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul, apoi se incorporeaza in bezea, se adauga vanilia si faina turnata in ploaie.

Se toarna aluatul in tava in care am pus hartie de copt si dam la cuptor 15 minute, la foc potrivit.

Se desprinde blatul de hartie cu lama unui cutit (cat este blatul cald), apoi se taie in doua jumatati egale.

Intr-o tava se fixeaza o forma patrata reglabila de care ne ajutam la montarea prajiturii.

Se asaza in forma prima jumatate de blat peste care turnam prima crema mixand frisca cu lingura de zahar pudra pana se intareste se mixeaza si cu lingura de smantana, apoi incorporam in ea piureul de kiwi obtinul la blender si gelatina hidratata in 75 ml apa rece si apoi topita la bain marie. Deasupra cremei se presara bucatele mici de fructe de kaki. Se vine cu a 2 a parte de blat deasupra, se preseaza usor cu mana.

Se prepara a 2 a crema la fel ca prima, doar ca adaugam in frisca batuta piureul din fructele de kaki obtinut la blender. Deasupra se presara bucati mici de kiwi. Se da la rece cel putin 2-3 ore inante de a taia prajitura. Ideal ar fi de seara pana dimineata sa fie lasata la frigider.

Pofta buna!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise