Incearca o prajitura rasturnata cu pere caramelizate, usor de facut si perfecta pentru un desert savuros. Reteta pas cu pas, gata in 45 de minute.
Daca esti in cautarea unui desert de sezon care combina simplitatea cu un gust spectaculos, aceasta prajitura rasturnata cu pere caramelizate este exact ce-ti trebuie. Cu un strat lucios de pere aromate si un blat pufos, e desertul perfect pentru orice moment de rasfat.
Se face usor, din ingrediente la indemana, si poate fi servita simpla sau cu un glob de inghetata de vanilie. Daca iti plac deserturile cu fructe, incearca si tarta rustica cu caise sau clafoutis cu cirese – alte retete de inspiratie frantuzeasca care merita descoperite.
Prepara caramelul:
Intr-o tigaie sau forma de copt, topeste zaharul cu apa la foc mediu.
Cand capata o culoare aurie, adauga untul si amesteca bine.
Toarna caramelul imediat intr-o forma rotunda (aprox. 22–24 cm diametru), distribuind uniform pe fund.
Asaza perele taiate peste caramel, cu partea bombata in jos. Poti pune si anason in mijloc pentru decor.
Prepara aluatul:
Bate untul cu zaharul pana devine cremos.
Adauga ouale, pe rand, mixand bine dupa fiecare.
Incorporeaza esenta de vanilie.
Intr-un alt bol, amesteca faina, praful de copt si sarea.
Incorporeaza ingredientele uscate peste compozitia umeda, alternand cu laptele.
Asamblare si coacere:
Toarna aluatul peste pere, niveland cu o spatula.
Coace la 180°C (cuptor preincalzit) timp de 35–40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Rasturnare:
Lasa prajitura sa se raceasca 10 minute, apoi rastoarn-o cu grija pe un platou.
Serveste calduta, cu un glob de inghetata de vanilie sau simpla, rece. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise