Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta pentru orice ocazie!
Intr-un bol, amesteca faina cu untul rece taiat cubulete pana obtii un aluat nisipos. Adauga apa rece treptat si framanta pana se formeaza un aluat compact. Inveleste-l in folie alimentara si lasa-l la frigider timp de 30 de minute.
Intre timp, spala caisele, indeparteaza samburii si taie-le felii. Amesteca-le cu zaharul, amidonul de porumb si extractul de vanilie.
Intinde aluatul intr-o forma rotunda pe o hartie de copt. Asaza caisele in centru, lasand o margine libera de aproximativ 5 cm.
Indoaie marginile aluatului peste caise, formand o tarta rustica. Unge marginile cu oul batut pentru o crusta aurie.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 de minute sau pana cand aluatul este rumenit si caisele sunt moi.
Lasa tarta sa se raceasca putin inainte de a o servi sau, o puteti servi si calduta, cu un glob de inghetata de vanilie deasupra.
Puteti incerca si reteta de galette cu capsuni sau tarta rustica cu cirese. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii