Galette cu caise - reteta de tarta rustica cu caise. Descopera cum sa prepari o tarta delicioasa si usor de facut, perfecta pentru orice ocazie!
Intr-un bol, amesteca faina cu untul rece taiat cubulete pana obtii un aluat nisipos. Adauga apa rece treptat si framanta pana se formeaza un aluat compact. Inveleste-l in folie alimentara si lasa-l la frigider timp de 30 de minute.
Intre timp, spala caisele, indeparteaza samburii si taie-le felii. Amesteca-le cu zaharul, amidonul de porumb si extractul de vanilie.
Intinde aluatul intr-o forma rotunda pe o hartie de copt. Asaza caisele in centru, lasand o margine libera de aproximativ 5 cm.
Indoaie marginile aluatului peste caise, formand o tarta rustica. Unge marginile cu oul batut pentru o crusta aurie.
Coace in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-40 de minute sau pana cand aluatul este rumenit si caisele sunt moi.
Lasa tarta sa se raceasca putin inainte de a o servi sau, o puteti servi si calduta, cu un glob de inghetata de vanilie deasupra.
Puteti incerca si reteta de galette cu capsuni sau tarta rustica cu cirese. Pofta buna!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii