Prajitura Rudy

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pt. blat:
  • 400 g faina
  • 250 g unt
  • 100 g indulcitor xilitol
  • 1 galbenus
  • 2 lg cacao
  • Pt umplutura :
  • 750 g branza de vaci
  • 2 oua
  • 1 lgta extract vanilie
  • 150 g indulcitor xilitol
  • nuca de cocos rasa pt ornat

Mod de preparare

Intr-un castron am amestecat faina, indulcitorul, cacaua. Am adaugat untul taiat cubulete si galbenusul. Am framantat bine toata compozitia si apoi am impartit aluatul obtinut in doi bulgari mari. I-am pus in folie alimentara si i-am bagat la congelator. I-am tinut la congelator aproximativ 30 minute, timp in care am pregatit crema. Am separat ouale, albusurile le-am batut spuma, pana am obtinut o bezea. Branza am faramitat-o si am amestecat-o cu galbenusurile, indulcitorul si o lingurita extract vanilie. Am incorporat apoi branza in compozitia de albusuri.

Am pregatit o tava, prevazuta cu hartie de copt. Am scos un bulgare de aluat de la congelator, l-am desfacut jumate din folie si l-am ras (pe razatoarea cu ochiuri mari) in tava de copt, formand un strat uniform. Am adaugat compozitia de branza. Am scos cel de-al doilea bulgare de aluat si am procedat la fel ca si cu primul, l-am ras peste compozitia de branza. Am dat tava la cuptorul preincalzit si am lasat sa se coaca prajitura, la foc mediu, cam 40 minute.

Dupa ce s-a copt, am scos-o, am lasat-o un pic sa se raceasca, apoi am presarat nuca de cocos rasa. Am portionat-o si am servit-o. Foarte, foarte gustoasa!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise