Reteta de prajitura Semiluna. Prajitura Semiluna reteta simpla, economica si gustoasa. Prajitura Semiluna cu nuca.
Reteta de prajitura Semiluna este extrem de simpla si se prepara foarte usor, incat o poate face si un copil. Are un blat pufos, aromat cu vanilie si un strat generos de nuca.
Intr-un bol mixati ouale intregi cu zaharul, un praf de sare si vanilia pana cand isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul in fir, mixand continuu.
Incorporati apoi cu o spatula faina cernuta impreuna cu praful de copt.
Compozitia obtinuta trebuie sa curga de pe spatula, dar sa lase urme in aluat.
Acoperiti o tava cu dimensiunile de 22×30 cm cu hartie de copt, turnati aluatul si presarati nucile macinate sau tocate cu cutitul, pe toata suprafata prajiturii.
Preincalziti cuptorul la 180°C si coaceti prajitura 30-35 de minute. Faceti testul cu scobitoarea.
Scoateti prajitura pe un gratar sa se raceasca complet, pudrati-o cu zahar praf vanilat, apoi, cu o forma rotunda de inox (6 cm diametru ) sau cu un pahar, decupati semilune.
Cum v-am mai spus, reteta de prajitura Semiluna este extrem de simpla si gustoasa si va invit s-o incercati. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise