Prajitura Semiluna

Reteta de prajitura Semiluna. Prajitura Semiluna reteta simpla, economica si gustoasa. Prajitura Semiluna cu nuca.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 160 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • un varf de lingurita de sare
  • vanilie (pastaie, esenta sau zahar vanilat)
  • 100-120 g nuci macinate
  • zahar pudra vanilat pentru decor

Mod de preparare

Reteta de prajitura Semiluna este extrem de simpla si se prepara foarte usor, incat o poate face si un copil. Are un blat pufos, aromat cu vanilie si un strat generos de nuca.

Intr-un bol mixati ouale intregi cu zaharul, un praf de sare si vanilia pana cand isi dubleaza volumul. Adaugati uleiul in fir, mixand continuu.

Incorporati apoi cu o spatula faina cernuta impreuna cu praful de copt.

Compozitia obtinuta trebuie sa curga de pe spatula, dar sa lase urme in aluat.

Acoperiti o tava cu dimensiunile de 22×30 cm cu hartie de copt, turnati aluatul si presarati nucile macinate sau tocate cu cutitul, pe toata suprafata prajiturii.

Preincalziti cuptorul la 180°C si coaceti prajitura 30-35 de minute. Faceti testul cu scobitoarea.

Scoateti prajitura pe un gratar sa se raceasca complet, pudrati-o cu zahar praf vanilat, apoi, cu o forma rotunda de inox (6 cm diametru ) sau cu un pahar, decupati semilune.

Cum v-am mai spus, reteta de prajitura Semiluna este extrem de simpla si gustoasa si va invit s-o incercati. Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise