Prajitura tavalita cu nuca de cocos. Desert simplu, pufos si delicios

Incearca reteta perfecta pentru prajitura tavalita cu nuca de cocos. Un desert simplu, pufos si delicios, acoperit cu glazura de cacao si fulgi de cocos. Ideal pentru orice ocazie!

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 300 g faina
  • 1 lingurita de praf de copt
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru glazura:
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 200 ml lapte
  • 50 g cacao
  • 1 lingurita esenta de rom (optional)
  • Pentru decor:
  • 200-250 g fulgi de nuca de cocos

Mod de preparare

Prepararea blatului:
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o tava (aprox. 20x30 cm) cu hartie de copt.
Bate ouale cu zaharul pana obtii o compozitie spumoasa.
Adauga treptat laptele, uleiul si esenta de vanilie, amestecand usor.
Incorporeaza faina cernuta impreuna cu praful de copt, amestecand cu miscari usoare pentru a nu pierde aerul din compozitie.
Toarna compozitia in tava si coace timp de 25-30 de minute, pana cand blatul trece testul cu scobitoarea.
Lasa blatul sa se raceasca complet, apoi taie-l in cuburi de dimensiuni egale (aprox. 4x4 cm).

Prepararea glazurii:
Intr-o cratita, pune zaharul, untul, laptele si cacaoa.
Fierbe compozitia la foc mic, amestecand constant, pana cand obtii o glazura omogena si usor groasa.
Ia cratita de pe foc si adauga esenta de rom, daca doresti.

Asamblarea prajiturii:
Tavaleste fiecare cub de blat prin glazura calda, avand grija sa acoperi bine toate partile.
Imediat dupa, tavaleste cuburile in fulgii de nuca de cocos, astfel incat sa fie complet acoperite.
Asaza prajiturile pe un gratar sau pe o hartie de copt, pentru a se usca usor glazura.

Servire:
Lasa prajiturile la frigider pentru 1-2 ore, apoi serveste-le cu drag alaturi de familie si prieteni.
Se pastreaza bine cateva zile intr-un recipient ermetic.

Incearca si reteta de prajitura pufoasa cu fructe, prajitura Semilna sau prajitura negresa. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise