Pui cu legume la cuptor

Timp pregatire
105 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pulpe de pui 1 kg sau pui intreg
  • Cartofi 1 kg
  • Ceapa alba 2 buc
  • Morcovi 2 buc
  • Dovlecei 1 buc (optional)
  • Boia ardei dulce 1 linguri
  • Sare,piper negru dupa gust
  • Ulei de floarea soarelui 100 ml
  • Busuioc uscat 1 lingurite

Mod de preparare

Pulpele spalate se ung cu sare, piper, boia si busuioc.

Legumele curatate si spalate se taie bucati medii:cartofii si dovlecelul cuburi, morcofii rondele, ceapa felii.

In tava de cuptor in care se asterne o folie de aluminiu se adauga compozitia de legume, peste care se toarna aproximativ 50 ml ulei si se adauga mirodenii(nu adaugati sare deoarece se vor intari cartofii). Amestecati bine cu mainile.

Peste legume se aseaza pulpele de pui.

Acoperiti tava cu folie de aluminiu si o puneti la cuptor pentru 1-1,15 ore la 200 grade.

Incercati cu un cutit daca sunt gata cartofii, se scoate folia si se mai lasa la cuptor pentru inca 15 minute.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise