Pui umplut cu ananas si garnitura de cartofi cu varza de Bruxelles

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - un pui intreg
  • - o cutie ananas compot
  • - 300-400 g varza Bruxelles
  • - 1 kg cartofi (cat sa incapa in tava de aragaz)
  • - sare, piper (eu am folosit Delikat legume)
  • - o lingurita sos Soia
  • - o lingurita bulion

Mod de preparare

Am curatat si spalat puiul. Cartofii ii puteti taia cum va place (eu i-am taiat pe lung) si i-am asezat in tava unsa cu putin ulei. peste ei am pus varza de Bruxelles..

se pune apa, care sa acopere cam pe trei sferturi ce e in tava, am \"presarat\" delikatul. Peste aceasta compozitie am pus puiul umplut cu ananas. Puiul se unge inainte cu Delikat. Ananasul l-am pregatit asa: intr-un castron am scos bucatile de ananas si le-am amestecat cu soia si cu bulionul, dupa care am umplut puiul.. L-am prins cu scobitori ca sa nu cada compozitia de ananas. Se baga tava la cuptor preincalzit. Din cand in cand mai stropiti puiul cu sosul din tava si mai puneti apa daca e necesar (astfel incat cartofii sa nu se lipeasca). Baietii mei au fost incantati de noua mea reteta.. sper sa va placa si voua.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise