Pulpa de miel in vin alb cu salvie si cartofi calugaresti

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi.

Timp pregatire
140 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 pulpe de miel portionate
  • 5 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • 3-4 catei usturoi
  • 200 ml vin alb demidulce
  • un manunchi salvie
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • 70 g unt
  • boia afumata
  • sare
  • piper
  • ulei
  • pentru cartofi
  • 700 g cartofi noi
  • 50 g unt
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 fir rozmarin verde
  • sare
  • boia afumata

Mod de preparare

Amestecam intr-un bol sare, piper, boia, ulei si cateii de usturoi dati prin presa, cu o pensula ungem bine pe toate partile, pulpele de miel.

Le asezam apoi, intr-un vas cu capac si rasturnam peste ele vinul, iar deasupra rupem cateva fire de salvie. Acoperim si dam la rece la frigider, pina a doua zi (ideal, asa am facut si eu ) sau macar 2-3 ore.

A doua zi, punem un gratar intr-o tava pe care asezam pulpele de miel si rasturnam marinada in tava, iar deasupra punem cateva feliute de unt si frunze de salvie. Acoperim tava cu hartie de copt, dupa care dam tava la cuptorul dinainte incalzit, la 180 de grade C, pentru o ora. Verificam carnea daca se baga furculita in ea, atunci inlaturam hartia, daca nu, o mai lasam asa acoperita 20-30 de minute.

Intre timp, curatam cartofii noi (cei marunti sunt mai buni) si ii fierbem 15-20 de minute in apa cu sare, apoi strecuram apa de pe ei.

Intr-o tigaie non-aderenta, punem la topit untul si adaugam uleiul impreuna cu frunzulitele de rozmarin. Adaugam cartofii bine scursi si ii dam cu putina boia afumata, apoi amestecam pina cand ei se rumenesc frumos pe toate partile.

Separat intr-o alta tigaie, punem putin ulei la incins si tragem la tigaie ceapa verde tocata marunt, apoi adaugam usturoiul verde tocat marunt si amestecam in tigaie pina cand acestea devin sticloase. Adaugam pasta de gogosari si amestecam.

Dupa ce pulpele sunt aproape facute si am scos hartia de copt, punem compozitia de ceapa verde peste pulpele de miel si mai dam la cuptor inca 15 minute. Sos din tava punem pe friptura, cu ajutorul unei linguri.

Servim pulpa de miel cu cartofi calugaresti, alaturi de o salata verde sau de ardei copti.

Pofta mare sa aveti !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise