Pulpe de curcan cu ciuperci, vin alb si sos de alune

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • - 1 kg de pulpe de curcan dezosate
  • - 500 g de ciuperci champignon brune
  • - 12 catei de usturoi
  • - 5 legaturi de ceapa verde
  • - 1 ceasca de vin alb demisec
  • - 1 ceasca de alune de padure crude
  • - 5 linguri de ulei de masline extravirgin
  • - sare
  • - piper negru
  • - boia iute
  • - boia dulce
  • - oregano
  • - cimbru

Mod de preparare

Pentru friptura:

Se taie pulpa de curcan in 5 bucati, se spala cu apa calda. Se condimenteaza cu sare, piper, boia, oregano, cimbru. Se impaneaza cu 6 bucati de usturoi. Se aseaza carnea intr-o tava, se unde cu 3 linguri de ulei de masline, se adauga 1-2 cani de apa. Se pune la cuptorul incalzit la 175°C. Carnea se lasa la cuptor circa 1 ora, timp in care se mai stropeste cu sos sa nu se usuce. Intre timp se curata ciupercile si se taie in felii mari. Dupa ce carnea a stat 1 ora la cuptor, se adauga ciupercile, ceapa verde taiata in bucati mari si vinul alb. Se mai pune la cuptor circa 30 de minute.

Pentru sosul de alune:

Se macina alunele, se piseaza 6 catei de usturoi. Se pune pe foc tigaia cu 2 linguri de ulei de masline. Se adauga peste uleiul incins pudra de alune si ustuoiul pisat. Se condimenteaza cu sare, piper, boia. Se adauga o ceasca de apa.

Sugestie: Se serveste cu salata verde stropita cu zeama de lamaie, alaturi de un pahar de vin alb.

Este delicios!

Pofta buna!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise