Prajitura Raffaelo

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • BLAT :
  • 100 ml lapte
  • 3 oua
  • 120 gr zahar
  • 100 gr faina
  • 100 gr unt moale
  • 100 gr cocos
  • 1 plic praf copt
  • 1 esenta vanilie
  • sare
  • CREMA:
  • 250 gr mascarpone
  • 500 ml frisca neindulcita
  • 200 ml lapte cocos neindulcit
  • 200 ml lapte
  • 400 ml lapte condensat indulcit
  • 50 gr cocos
  • 20 gr gelatina
  • 2 foi de napolitana pentru decor

Mod de preparare

Pentru blat: se bat ouale cu zaharul spuma apoi se amesteca cu restul ingredientelor si se da la cuptor la 180 grade pentru aprox 20 minute. Tava 35*25 cm.

Pentru crema: gelatina se hidrateaza in apa rece.

Se bate frisca neindulcita la mixer pana devine tare.

Separat se amesteca mascarponele cu laptele de cocos si laptele de vaca ( 3.5% grasime), apoi cu laptele condensat si gelatina hidratata si incalzita.

Frisca batuta se combina usor in amestecul obtinut si se pune totul in tava peste blatul racit si se da la frigider pentru 6 ore, in acest timp se pot macina foile de napolitanta pentru a le presara deasupra continutului ( dupa 1-2h de stat la frigider se pot presara). Dupa 6 ore se poate servi.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise